Sentierotraining & coaching

Bureau voor persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie

Elke reis begint met de eerste stap

Vaak is de aanleiding om te starten met een coachtraject dat iemand problemen ervaart op het werk. Bijvoorbeeld in het contact met collega’s. Dit kost vaak veel energie en soms is zelfs sprake van lichamelijke klachten. In het coachtraject werken we met de vraag die op dat moment actueel is. Het onderstaande voorbeeld uit onze praktijk laat zien dat de onderliggende vraag niet altijd bij aanvang van het coachtraject duidelijk is.

In het derde coachgesprek koppelde Els terug dat het goed met haar ging. Ze kon beter omgaan met lastige situaties op het werk en ze ging na het werk niet meer uitgeblust naar huis. Ze had zelfs weer energie om ‘s avonds nog af te spreken met vriendinnen. De tijd die ze door bracht op het werk was prettiger, zo nu en dan was het zelf inspirerend.

En toch was Els niet tevreden. Het gevoel dat ze eigenlijk een andere baan wilde hebben zorgde voor onrust. Dat gevoel herkende ze van een aantal jaren geleden. Door gebeurtenissen in de privésfeer was het gevoel naar de achtergrond geraakt en hadden zekerheid en stabiliteit voorrang gekregen. Nu thuis alles op rolletjes liep, stak het verlangen om zich binnen het werk verder te ontwikkelen, de kop weer op. De onderliggende vraag was: “Hoe ziet je droombaan eruit?”

Het voorbeeld laat zien dat bij aanvang van een coachtraject niet altijd helemaal helder is wat de onderliggende vraag is. Maar dat een coachtraject mensen wel in beweging zet. Els ging met meer plezier naar haar werk. Bovendien had ze nu energie om concrete plannen te maken en uit te voeren die haar dichter bij haar droombaan zouden brengen. Een mooie reis, die begint met de eerste stap.


Terug naar artikelen

Geen nieuws missen?

Volg Sentiero training & coaching en ontvang als eerste een e-mail met het laatste nieuws.