Sentierotraining & coaching

Bureau voor persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie

"Geloof in jezelf"

Je hebt net een rode auto gekocht en ineens zie je overal rode auto’s rijden. Herken je dat? Ik heb dat met onze training LIEF OF LEF die ik samen met Antoinette Hensels ontwikkelde voor ambitieuze vrouwen. Ineens zie ik allemaal lieve vrouwen mèt lef. Zo ook Mr Iris van Rappard – van Rooij, oprichter van Van Rappard / Van Rooij advocatuur. Zij is advocaat, zelfstandig onderneemster, feministe en inspiratiebron.

Ik ontmoet Iris in haar kantoor, gevestigd in het monumentale pand de Fabriek van Delfshaven. Een prachtig licht en ruim pand waar meerdere ondernemingen zijn gevestigd.


Met onze training Lief of Lef willen we bereiken dat vrouwen hun kwaliteiten inzetten voor hun eigen doelen. Daar is lef voor nodig, herken je dat?

Jazeker. Ik ben nu ondernemer en heb mijn eigen goedlopende advocatenpraktijk. Maar om dit te bereiken is niet vanzelf gegaan, daar is een weg aan vooraf gegaan. En daar is inderdaad ook wel lef voor nodig geweest.

Na mijn rechtenstudie ben ik gestart als advocaat bij een groot advocatenkantoor. Daar heb ik het vak van advocaat geleerd. Ik had het daar naar mijn zin, maar ik ontdekte dat ik de verbinding van het juridische met de bedrijfsvoering in een organisatie miste. Ik wilde het recht in een breder perspectief uitvoeren. Ik maakte de overstap naar een accountantskantoor. Niet per se een voor de hand liggende volgende stap. Hier leerde ik breder te denken dan alleen vanuit het juridische.

Na mijn baan bij het accountantskantoor ben ik een eigen advocatenkantoor gestart, eerst met iemand samen. Wat mij voor mij belangrijk is, is om dingen te doen die bij mij passen. Zo wilde ik heel graag een hond, maar dat kon niet omdat de hond dan altijd alleen thuis was. Nu ik eigen baas ben kan ik mijn hond meenemen naar kantoor als dat zo uitkomt.

Ook inhoudelijk vind ik het heel fijn om mijn eigen keuzes te maken. Ik vind het erg boeiend om mensen echt te kunnen helpen. En die voldoening vind ik in mijn cliënten en de voor hen te behandelen kwesties.


Je hebt een mooie groei doorgemaakt. Ben je weerstand tegen gekomen vanuit je omgeving tijdens deze groei?

Ik heb keuzes gemaakt die niet per se voor de hand liggen. En ik heb daarbij heel erg geluisterd naar wat voor mij belangrijk is. Daar is wel moed voor nodig en kracht, want je loopt inderdaad wel tegen weerstand op. Mensen vinden er vaak wel wat van. Als je niet klein blijft, dan vinden mensen je arrogant. Maar waarom zou ik me klein houden? We zijn toch allemaal gelijk? De één is toch niet meer of minder dan de ander? En dat durf ik te laten zien.

Gelukkig heb ik ook veel positieve reacties ontvangen. En vinden mensen mij krachtig of dapper.


Wat heeft jou geholpen om toch je eigen weg te gaan?

Ik zie om me heen dat mensen zichzelf vaak beperken. En dat vind ik zo jammer! Je hebt maar één leven, maak daar wat van. En ja, keuzes maken is soms lastig. Maar kies. Niet kiezen verlamt. Als het niet de goede keuze is, besef dan dat je elke dag weer een andere keuze kan maken. Niks komt vanzelf. Het is doen en doorzetten.


Wat zou je willen zeggen ten mensen die willen groeien in hun loopbaan, maar weerstand ervaren?

Geloof in jezelf! Jij kan alles wat een ander ook kan. Pak het op en laat zien wat je kan.

En blijf ook relativeren. Zorg dat er naast de drukte van je werk voldoende tijd is om je gedachten helder te houden. Ga lekker sporten of naar theater.


________________________________________________________________________________

Meer informatie over de training LIEF of LEF vind je hier. Of neem contact op met:

Petra van Gans: petra@sentierocoaching.nl / 06 12 16 38 56 of Antoinette Hensels van Hensels Coaching: HenselsCoaching@hotmail.com / 06 24 99 02 53

Geen nieuws missen?

Volg Sentiero training & coaching en ontvang als eerste een e-mail met het laatste nieuws.